FB   IG

Heb je een vraag? Mail ons!

Paardrijden

Ameland staat ook wel bekend als het ‘paardeneiland’. Tegenwoordig worden de vele paarden op ons eiland voor plezierritten gebruikt, maar eigenlijk is de naam een overblijfsel van vroeger. Wist je dat een flink aantal paarden op het eiland koninklijk bloed heeft?

Vroeger stond er in Ballum een groot slot, op de plek waar nu het gemeentehuis staat. Het beeld van de twee paarden op die plek herinnert aan de hengsten van de familie Van Cammingha; de familie die in het slot woonde. Daarbij hadden paarden een belangrijke rol op Ameland: ze werden ingezet voor de zware boerenarbeid én als redders, als er een schip in de problemen raakte. Omdat Ameland omringd is door zee kwam het tijdens zware stormen regelmatig voor dat schepen in de problemen raakten en eilanders gingen dan te paard richting het strand om zeelieden te redden. De roeireddingsboot die de Amelanders in 1824 kregen, werd ook door de paarden naar de zee gebracht. Datzelfde geldt voor de motorreddingboot die in 1937 de roeireddingboot verving. De speciaal getrainde paarden trokken de boot door de branding heen en na afloop haalden ze hem weer uit zee vandaan. Enkele keren per jaar demonstreren de eilanders hoe dit vroeger ging. Een heel spektakel! Wil je deze demonstratie eens bijwonen? Kijk dan in de agenda van de VVV of de demonstratie toevallig tijdens jouw bezoek plaatsvindt of boek een nachtje om de demonstratie heen. Minstens zo leuk: de paardenstoelendansen die je zomers kunt bijwonen. Je zult al snel ontdekken dat de Amelander ruiters fanatiek zijn!

Dat Ameland nog steeds een paardeneiland is, komt niet alleen door haar historie. Er zijn nog altijd veel paarden te vinden, die voornamelijk voor recreatieve ritten verhuurd worden. Voor paardenliefhebbers is er namelijk niets mooier dan paardrijden in de vrije natuur op Ameland. Geniet van het diverse landschap, rust en ruimte tijdens een buitenrit, boek een paardrijles of doe mee aan een tocht. Ook leuk: huur een wandelpony bij een van de vele stallen op het eiland.
Strandweg 15
9162 EV Ballum
+31 (0)519 554926

Welkom!

FAAN-tastisch dat je er bent! Met de code RECHTSTREEKS krijg je 10% korting op de overnachting!

Hopelijk tot gauw bij Faan!

Volg ons
FB
IG

Boek hier je verblijf voor allerbeste prijs

ontvang 10% korting op je boeking met de promotiecode: RECHTSTREEKS